Microsoft Dynamics 365 anden udgivelsesbølge 2022

Efteråret banker for alvor på. Vi befinder os godt og solidt midt i anden halvdel af 2022. Det betyder oftest at landskabet bliver lidt vådere, og koldere alt imens de grønne farver udskiftes til orange og gule nuancer.

Årets anden halvdel betyder i Dynamics 365 øjemed også forandring, hvor den anden af Microsofts to udgivelsesbølger lander. Som IT-konsulenthus med speciale i Dynamics 365, bringer vi dig de tilføjelser/tilpasninger, der kommer til Dynamics 365 i den anden udgivelsesbølge, som vi er mest oppe og ringe over.

Hvad er udgivelsesbølgerne fra Microsoft Dynamics 365?

Udgivelsesbølgerne til Dynamics 365 er et initiativ fra Microsoft, der ruller ud et par gange årligt. Udgivelsesbølgerne tilpasser og fikser områder, der har behov for det. Derudover er de et testvindue, hvor nye funktioner afprøves og testes inden de udgives.

Microsoft vision for Dynamics 365 er at være brugercentraliseret hvor brugervenlighed og effektive funktioner optimerer arbejdet.

Marketing

Til marketingsmodulet fra Microsoft – Dynamics 365 Marketing – lægges der vægt på muligheden for, at skræddersy kampagner til den enkelte bruger. I forvejen besidder Dynamics 365 Marketing en rigtig stærk segmenteringsmotor, der gør det muligt at distribuere kampagner til specifikke målgrupper i kundekredsen.

Send påmindelser inde i kunderejser – driv kunderne til handling

Med denne tilføjelse kan der laves handlingsorienterede kundeforløb, hvor kunden kan påmindes om igangværende kampagner indtil de foretager eller gennemfører en handling. F.eks. kan organisationer med denne funktion, påminde brugere der er påbegyndt – men ikke gennemført – en tilmeldelse til et event (webinar, seminar, ERFA…) om, at de mangler at færdiggøre tilmeldingen.

 • Åben test: December 2022

 • Udgivelse: Januar 2023

Optimér kampagner – målret indhold til den korrekte målgruppe

En af Dynamics 365 Marketings største styrker, segmenteringsmotoren, får under anden udgivelsesbølge betydningsfulde tilpasninger. Til oktober kan marketingfolk selv bygge segmenter ved at beskrive målgruppen i plaintext eller gennem en Drag-and-Drop-builder. Dynamics 365 Marketing får med andre ord en brugervenligheds-indsprøjtning, der mindsker behovet for specialiseret viden omkring Dynamics 365-platformen.

 • Åben test: Juni 2022

 • Udgivelse: Oktober 2022

Administrer forskellige brands med brandprofiler

Nogle virksomheder kan have datterselskaber, der hver kan have sit eget brand. Til oktober udgiver Marketing til CRM en funktion, der gør det muligt, at have flere Brand-profiler.

 • Åben test: Juli 2022

 • Udgivelse: Oktober 2022

Sales

Microsoft Dynamics 365 optimerer håndteringen af salg, og er et af de bedste redskaber salgsholdet kan få. Dynamics 365 Sales samler information om mulige kunder under et tag, og sørger for, at salgsholdet kan holde sig opdateret på kundeemner, hvilket forhåbentlig fører til flere aftaler.

Sales accelerator and process automation

Med Microsofts anden udgivelsesbølge for 2022 bliver der for alvor varslet opdateringer og forbedringer til deres Sales Accelerator. Blandt andet er oktober måneden, hvor den nye Sequence Designer lander på platformen. Der er tale om en forbedring til Sequence Designer, der i store træk kommer til at minde om den der er til Dynamics 365 Marketing. Med en forbedret brugervenlighed, bliver det lettere at oprette salgssekvenser der strømliner salgsholdets arbejde.

 • Åben test: August 2022

 • Udgivelse: Oktober 2022

Nævn data fra Dynamics 365 i Chats og E-mails

Når anden udgivelsesbølge ruller ud i næste måned, får Dynamics’ brugere mulighed for at nævne data i Chats og E-mails. Det kommer til at foregå på samme måde, som når personer nævnes i en chat. Forskellen er, at i stedet for at nævne en kollega, kan der nu nævnes en specifik sag, der hertil vedhæftes chatten.

 • Udgivelse: Marts 2022

Loop the steps within a sequence

Som sælger er det ikke unormalt, at der skal foretages opfølgninger på kundeemner, for at drive en samtale til et reelt salg. Med oktobers opdatering, kan salgsholdet oprette sløjfer (loops), hvor et trin gentages indtil, det opfylder loopets regler. Eksempel: Hvis en salgsperson ringer til et kundeemne, men ikke kommer igennem, kan et loop oprettes. Loopet vil minde salgspersonen om, at vedkommende skal huske at kontakte kundeemnet. En salgsperson kan også sætte loopet til at brydes, når kundeemnet vender tilbage på en henvendelse. Hos Cenvation vurderer vi, at denne funktion uden tvivl vil være salgsafdelinger behjælpelige, når kontakten kundeemner skal planlægges.

 • Udgivelse: Marts 2022

Sammenspil mellem Outlook og Teams

Microsoft Teams og Outlook er nogle af programmerne, der modtager meget kærlighed af Microsoft under opdateringerne. Programmerne har allerede nu en rolle i de fleste CRM-løsninger, og det ser ud til, at Microsoft fortsætter med at investerer deres opdateringer i programmerne. Til oktober kan Microsoft Teams chatten spores som en aktivitet på kommunikationslinjen. Det vil uomtvisteligt have stor betydning for salgspersonalet, der fremadrettet kan spore endnu mere kommunikation om mulige kundeemner, og dermed optimere deres salg.

 • Udgivelse: Okstober 2022

Conversation Intelligence – Få underretninger under samtaler med kunden

Det lyder måske futuristisk, men den er god nok. Microsofts kunstige intelligens leverer forslag og tips under salgssamtaler med kunder og kundeemner. Den kunstige intelligens giver med andre ord salgsholdet værdifulde indsigter og informationer, der kan bruges, når der er kontakt med et kundeemne – over teams og telefon. Forslagene dækker både information om kundeemnet, deres historik i jeres database, aktuelle produkter de har set, pris og meget mere.

Vi vurderer, at det ikke er sandsynligt, at denne funktioner er tilgængelige på dansk når prøveperioden begynder til januar. Så det ser ud til det danske marked i første omgang, må vente til marts 2023.

 • Åben test: Januar 2022

 • Udgivelse: Marts 2023

Customer Service

Customer Service er for mange organisationer go-to platformen, når der skal leveres eminent kundeservice og effektiv sagsbehandling. I Microsofts anden udgivelsesbølge for 2022,stilles der atter engang skarpt på denne app, hvor nye værktøjer skal optimere sagshåndteringen og kundesupporten.

Visual overhaling af nuværende layout

Med oktober opdateringen, får sagsbehandlere og kundesupportere flere værktøjer til rådighed. Det bliver muligt at have adskillige sager åbne på én gang, og det bliver lettere at skabe overblikket. Med et brugervenligt og moderne design, vil sagsbehandlere og kundesupportere hurtigere kunne skabe sig overblik over den enkelte sag.

 • Udgivelse: Oktober 2022

Det ovenstående er blot et udsnit af en stor pakke fra Microsoft. Du kan læse mere om anden udgivelsesbølge og mange andre tilpasninger/tilføjelser HER

Få den bedste skræddersyede løsning

Gør som mange af landets største organisationer – kontakt os. Vi sidder klar til at designe og producere jeres kommende ERP system. Vi har siden 2013 inspireret organisationer med deres Microsoft Dynamics løsninger.

Kontakt Cenvation