Salgsstyring: Microsoft Dynamics 365 Sales er bygget op omkring understøttelse af salg

Det betyder, at Microsoft Dynamics 365 Sales har komponenterne, der er nødvendige for at kunne understøtte og følge op på salg. Komponenterne inkluderer Kundeemner (Leads), Salgsmuligheder (Opportunity), Tilbud (Quota), Firma (Account) og Kontakt (Contact). Standardforholdet mellem disse komponenter er mulige at tilrette til jeres specifikke behov.

Dynamics 365 Sales Struktur

Helt grundlæggende om Sales…

Microsoft Dynamics 365 Sales samler jeres informationer om mulige kunder og næverende kunder i én app – så Salg kan lukke flere aftaler! Modeller, Dashboards og grafikker giver det store overblik over salgsemner, åbne leads og nye salgsmuligheder.

Dynamics 365 Sales er opbygget med en nem og intuitiv brugergrænseflade, der minder om Microsofts andre produkter. Vi oplever derfor sjældent at der er brug for undervisning.

Se mere om Dynamics 365 Sales

Rapportering og forecast

Mange organisationer oplever, at der skal sendes forskellige versioner af et tilbud, og det er her Salgsmuligheden kommer ind. Salgsmuligheden identificerer muligheden for at sælge til en virksomhed.

Det er muligt at lave avancerede forecasts på salgssager. I Microsoft Dynamics 365 CE kan det laves på flere måder, og der findes forskellige standard-rapporter i standardversionen af Microsoft Dynamics 365 CE. Hvis man har avancerede krav til forecasten kan der udvikles yderligere rapporter enten via standard funktionalitet eller ved hjælp af SQL Reporting Services. En mulighed er Solution Selling-metoden, hvor der via gennemsnitslukketid, gennemsnitlige størrelse og status for de enkelte opgaver finder frem til, afstanden til sine mål.

Styring af processen kan foregå via flow og status

Microsoft Dynamics 365 CE understøtter, anvendelse af standardflow, hvor Kundeemner konverteres til Salgsmuligheder på Firmaer, hvortil data også automatisk overføres. Mange vælger at anvende flow, mens andre vælger at styre salgsprocessen udelukkende ud fra metadata på Salgsmuligheden.

Monitering af salgsmulighedernes status kan vises som salgstragt, lagkagediagram, vertikale og horisontale søjlediagrammer og almindelige kurvediagrammer. Overblik over nuværende og gamle salgsmuligheder kan også vises i lister.

Tilbud til kunder

Når tilbud til kunder udarbejdes, foregår det ofte i en kombination af Excel- og Word dokumenter. Ved tilbud til kunder, oplever vi at virksomheder ofte opbygger tilbud fra bunden, eller kopierer et gammel tilbud, der så arbejdes videre med. Hver sælger opbygger dermed sit eget bibliotek af tilbudsskabeloner, og det har Microsoft Dynamics 365 CE forsøgt at gøre op med.

I Microsoft Dynamics 365 CE er det muligt at lægge skabeloner op i både Excel og Word, og der vedligeholdes et fælles sæt af skabeloner. Det sparer tid, og sikrer et ens indtryk på tværs af alle kunder. I Microsoft Dynamics 365 CE-standard findes der Word og Excel-skabeloner til bl.a. tilbud, der kan bruges direkte, eller tilpasses til specifikke kunder.

De centrale komponenter

Kundeemne

Lead

Hav overblikket over potentielle kunder gennem kundeemner. Kundeemner, leads, er personer/virksomheder der på sigt kan havne i jeres salgspipeline.

Firma

Account

Brug Firma, eller Account, til at opbevare information om virksomhederne du sælger til. Salgsholdet kan under firma se kontakterne I gør forretning med, under fanen firma.

Kontakt

Contact

Se hvilke personer du har kontakt med i Firmaerne via Kontakter (Contacts). Ofte er der kontakt til flere kontakter i et firma.

Salgsmulighed

Oppertunity

Salgsmuligheden (Opportunity) identificerer den unikke mulighed for at sælge til en virksomhed. På salgsmuligheden sættes eksempelvis et beløb der indgår i salgspipelinen.

Tilbud

Quota

I forbindelse med et salg, skal der sendes flere forskellige versioner af et tilbud.

Hvorfor bruge Microsoft Dynamics Sales?

Med Dynamics 365 giver jeres salgsfolk værktøjerne til at skabe unikke forhold til jeres kunder. Dynamics 365 Sales gør op med at træffe salgsbeslutninger på mavefornemmelsen – træf beslutninger baseret på data, og optimér dine salg!

Forståelse for dine kunder og deres ønsker har aldrig været vigtigere

I et erhvervsliv hvor der er i konstant bevægelse og forandring er forholdet til kunden vigtigere end nogensinde. Med Dynamics 365 Sales kan du bygge dybdegående af dine kunder, deres handlinger og deres præferencer. Skab en unik kundeforståelse, hvor tilfældigheder hører gårsdagen til.

Se mere om Microsoft Dynamics Sales

Microsoft Dynamics på Server eller i Cloud

Microsoft Dynamics 365 CE findes både som en server-version (OnPremise) og en online-version (Cloud). Begge er webbasserede, så forretningens krav afgør, hvilken version vi anbefaler.

Hvis I vælger en OnPremise løsning, består systemarkitekturen ofte af én applikationsserver, én SQL-server og én rapporteringsserver.

Hvis man vælger en Online (Cloud)-løsning, så sørger Microsoft for hele arkitekturen. Ofte vil der tilføjes en integrationsserver, hvor integration og automatiske jobs kan afvikles.

I en OnPremise-løsning afhænger performance af det tekniske set-up. Det kan lade sig gøre at installere hele software-stacken for Microsoft Dynamics 365 CE på én server (ikke anbefalet), og det kan lade sig gøre at have forskellige servere med forskelligt ansvar. Løsningens setup afgøres, og anbefales ud fra forretningens forventninger til antallet af brugere, længden på svar tider og mængden af rapporteringer.

Microsoft Dynamics 365 CE understøtter multi-miljø konfigurationer, som anvendes i mange projekter. Ofte er der behov for et udviklings-, test- og produktionsmiljø. Det betyder, at testere kan teste på et testmiljø og at udviklere kan udvikle og rette fejl på et udviklingsmiljø uden at de påvirker hinandens arbejde. Derudover giver det jer mulighed for at arbejde på en release imens nuværende releases i produktion ikke påvirkes.

Få den bedste skræddersyede løsning

Gør som mange af landets største organisationer – kontakt os. Vi sidder klar til at designe og producere jeres kommende ERP system. Vi har siden 2013 inspireret organisationer med deres Microsoft Dynamics løsninger.

Kontakt Cenvation