Projekbeskrivelse

Mange interessenter med forskellige behov

AJKA, DJ og KS

IT-afdelingen Service3 og Cenvation indgik i starten af 2019 en samarbejdsaftale omkring udviklingen af en CRM-løsning, der skulle gavne internt, såvel som eksternt hos både Service3, hos de to fagforeninger der hører under Service3 og deres fælles a-kasse.

Service3 er den fælles IT-afdeling for fagforeningerne, Dansk Journalistforbund og Kommunikations & Sprog samt deres fælles a-kasse, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog.

Valget faldt på Microsoft Dynamics 365 CRM med implementeringer af nogle af de nyeste teknologier indenfor Microsoft Dynamics,  samt flere forretningskritiske integrationer.

Hvem var interessenterne?

Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund er et fagfællesskab for folk i kommunikation- og mediebranchen. Du kan blive medlem hvis en del af dit arbejde er journalistik.

Læs mere

Kommunikation & Sprog

Forbundet Kommunikation og Sprog er en faglig organisation med over 8.000 medlemmer med kommunikation- eller sproglige universitetsbaggrunde.

Læs mere

Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog

Er den fælles A-Kasse for Kommunikation & Sprog, og Dansk Journalistforbund. Organisationen rådgive om arbejdsmarkedet samt udbetale dagpenge.

Læs mere

Tre organisationer – Tre faser

For at konstruere den ideelle Microsoft Dynamics CRM-løsning, tog vi i analysen højde for organisationernes ønsker og behov til den færdige løsning. Analysefasen startede i Maj 2019 og bestod af 12 workshops. Det stod hurtigt klart, at det ikke var én samlet løsning der var behov for. Hver organisation behøvede deres egen Microsoft Dynamics platform.

For at komme i mål, skulle der bl.a. tages højde for følgende områder

 • Selvbetjening for medlemmer inkl. booking af aftaler
 • Håndtering af arrangementer og events

 • Overførsel af data mellem Forms Pro og CRM

 • Marketing

På baggrund af analysefasen, blev det besluttet at dele projektet op i tre faser, hvor hver fase indeholdt Design, Byg, Test og Produktions faser. Disse tre faser blev afviklet i forlængelse af hinanden med et mindre overlap,  for at effektiviserer forløbet. Anden fase handlede om arrangementshåndtering via bl.a. Dynamics 365 for Marketing, mens tredje fase, omhandlede samtalebooking, hvor Dynamics 365 Field Service anvendes.

Fælles for disse er, at medlemmerne nu kan tilgå services via én samlet portal, hvorfra de kan tilmelde sig arrangementer og booke samtaler. For medarbejderne hos de tre organisation, betyder løsningen at de foruden at kunne se stamdata på medlemmer i CRM, nu kan se hvilke arrangementer et medlem har tilmeldt sig, samt hvor mange samtaler de har afholdt.

Med Cenvations løsning har alle organisationer under Service3, mulighed for at styre alt fra medlemshåndtering, samtale bookinger, eventstyring til marketing samt betalinger direkte i Microsoft Dynamics 365.

CRM-Løsningens teknologier

Marketing

Alle tre organisationer har med løsningen til Service3, fået implementeret Dynamics 365 for Marketing. Det vil være denne marketing platform der fremadrettet understøtter den ønskede arrangementsløsning. Derudover vil platformen bl.a. danne ramme for kunderejseforløb, oprettelse af marketing e-mails og andre marketings formularer.

Community Portals

Ved brugen af Community Portals får Service3 et stærkere værktøj til betjening af medlemmer i både fagforeningerne og i a-kassen. Værktøjet kan bruges i forbindelse med selvbetjeningen hos medlemmer, booking af samtaler m.m.

Field Service

Hos Fagforeningen Dansk Journalistforbund vil brugen af Field Service ikke bare styrke interaktionen med deres medlemmer, men kan også effektivisere arbejdet for medarbejderne. Integrationen gør at medlemmer – selv – kan booke 1:1 samtaler direkte i portalen. Derudover hjælper Field Service-integrationen, medarbejderne med hurtigere at kunne booke aftaler med medlemmer.

Event Portals

Brugen af Eventportalen vil ikke bare styrke Service3s arbejde med arrangementer, men den vil også give muligheden for at lave målrettede kampagner.  eventportalen har samme design og udtryk som hjemmesiden

Customer Voice

Integrationen der – ud fra feedback – giver dig mulighed for at forstå dine kunder, som kan føre til bedre oplevelser.

Hvad opnår Service3

Service3 har fået en løsning – der ved at forene de nyeste teknologier – kan samle alle data i Microsoft Dynamics 365 CRM. Dette har givet Service3 en strømlinet løsning, der styrker organisationerne, hjælper medlemmer og gør medarbejderne mere effektive.

 • Større fleksibilitet i arbejdet og tilbudte service til medlemmer

 • Data vil altid være opdateret og korrekt ajourført

 • Mulighed for at målrette og segmentere kampagner

Microsoft Dynamics 365 Event Portal, Microsoft Dynamics 365 Customer Voice & Microsoft Flow

Service3 vil fremover have central styring af events, herunder deltager informationer, tilmeldinger og betalinger i CRM. Brugen af Eventportalen vil ikke bare styrke Service3s arbejde med arrangementer, men den vil også give muligheden for at lave målrettede kampagner.

 • Ingen omkostninger til drift af separat arrangementssystem

 • Arrangementsportalen har samme design og udtryk som hjemmesiden

 • CRM styrer hvilke data der ses på hjemmesiden samt opdateringerne af disse

 • Data leveres direkte fra CRM

 • Service3 kan selv sætte arrangementer op i CRM og vise dem på arrangementsportalen

 • Priser og kriterier for tilmelding tages direkte fra CRM

 • Mulighed for at lave målrettede kampagner ved at segmentere på afholdte arrangementer

 • Simpel dataoverførsel igennem Forms Pro og CRM

Microsoft Dynamics 365 CRM – Løsningen i skyen

Service3 har fået en løsning – baseret på de nyeste teknologer – samt en løsning der ligger i skyen. Cloudløsningen garanterer bl.a. automatiske opgraderinger til systemet.

Læs om Cloud-CRM

“Hos Service3 har den nye løsning effektiviseret arbejdsgange da blandt andet data – på tværs af organisationer – nu er samlet i Microsoft Dynamics CRM. Fremadrettet har Service3 færre udgifter til implementering og vedligeholdelse af andre systemer”

Nicki Hjorth Jørgensen – Senior Manager

Skal vi samarbejde?

Gør som en række af landets største a-kasser, fagforeninger, medlemsbaseret organisationer, NGO’er og finansbrancher: Kontakt os eller Brian og lad os sammen finde den bedste løsning til jeres udfordringer.

Kontakt os