Projekbeskrivelse

Serviceforbundet – Ny platform til servicering af medlemmer

Serviceforbundet

I oktober 2016 besluttede Serviceforbundet at fusionere sin A-kasse med Min A-kasse fra start januar 2017. For fagforeningen betød det samtidig, at en ny platform til servicering af medlemmer var nødvendig pr. første januar 2017. Dermed havde Serviceforbundet kun to måneder til at definere kravene, bygge og teste løsningen. Derudover skulle organisationen uddannes i den nye platform, før den kunne tages i brug.

Service forbundet valgte standardplatformen Microsoft Dynamics CRM og Cenvation som rådgiver og implementeringspartner.

Hvem er Serviceforbundet?

Serviceforbundet er et fagforbund, som er relevant for faggrupper indenfor servicefag.

Læs mere på Serviceforbundets hjemmeside

Hvad omfatter Serviceforbundets nye medlemssystem?

 • Registrering af og overblik over tillidshverv, tillidsposter, ansættelser, overenskomster, medlemskaber af klubber, afdelingstilhørsforhold og uddannelser

 • Oprettelse af arbejdsgivere på baggrund af data i CVR

 • Oprettelse og opdatering af data på baggrund af Modulus

 • Synkronisering af sager og medlemmer med WorkZone

Processen frem til Serviceforbundets produktionssætning

I oktober 2016 startede Serviceforbundet og Cenvation en fælles analysefase – med brugerne – med formålet om at definere forretningskritiske funktioner.

Analysefasen blev efterfulgt af en designfase, hvor brugerne – igen – blev involveret for at sikre ejerskab og forankring af systemet i organisationen. Her blev de overordnede forretningskrav oversat til et  detaljeret design der kan implementeres.

Efterfølgende oversatte Cenvations konsulenter designet til en ‘kørende’ applikation, alt imens Serviceforbundet klargjorde testen af applikationen. Testen startede til tiden og afsluttet planmæssigt.

Undervejs i testfasen, blev brugerne uddannet i brug af den nye platform. Serviceforbundets system blev produktionssat til tiden, indenfor budgettet og i den forventede kvalitet.

Hvilke fordele har Serviceforbundet opnået?

 • Brugervenlig platform, hvor det er muligt at slå oplysninger om medlemmer op, og få et fuldt overblik over medlemmets data

 • En platform, der aflaster IT-afdelingen, da den gør det nemt at udtrække data til Excel og generere lister, rapporter og dashboards

 • Et arbejdsgiverkartotek med korrekt stamdata

 • En platform, der giver tættere samarbejde på tværs af organisationen

 • En fremtidssikret platform, der giver mulighed for at øge medlemsloyaliteten og dermed sikre fastholdelse af nuværende medlemmer

 • Et redskab til bedre servicering, hvervning og kommunikation til medlemmer

 • En platform der kan automatisere og effektivisere trivielle opgaver

Skal vi samarbejde?

Gør som en række af landets største a-kasser, fagforeninger, medlemsbaseret organisationer, NGO’er og finansbrancher: Lad os sammen finde den bedste løsning til jeres udfordringer.

Kontakt os